ZIUA MONDIALĂ A RADIOULUI – RADIOUL EȘTI TU!

Lun ,Februarie 13, 2017 - 10:18

Consiliul Coordonator al Audiovizualului adresează cele mai sincere felicitări și urări de bine tuturor radiodifuzorilor din Republica Moldova cu ocazia Zilei Mondiale a Radioului – World Radio Day!

În acest an, pentru celebrarea Zilei Mondiale a Radioului  UNESCO a propus sloganul „Radioul ești tu!”, orientat spre conștientizarea marelui public și a mass-media asupra importanței radioului, spre facilitarea accesului la informații prin intermediul radio, spre creșterea și dezvoltarea rețelelor de transmisie și spre cooperarea internațională între radiodifuzori.

Radioul, ca o platformă de comunicare și dialog, contribuie la remodelarea vieților noastre, ne informează și ne transformă, este unicul mijloc de a readuce împreună comunități, și, implicit, contribuie la promovarea libertății de exprimare în culturile lumii.

În semn de apreciere pentru acest important mijloc de informație și cultură, Consiliul Coordonator al Audiovizualului își exprimă încrederea că radiodifuziunea va sta și în continuare la straja intereselor societății, asigurînd  prin intermediul programelor informative, științifice, educative și de divertisment misiunea sa primordială de informare corectă și imparțială a cetățenilor și de promovare a standardelor internaționale privind protejarea drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului – un element indispensabil dezvoltării unei societăți democratice.

Cu această ocazie, Consiliul Coordonator al Audiovizualului urează tuturor radiodifuzorilor succes, mult entuziasm și perseverență în activitatea pe care și-au asumat-o, emisiuni interesante, un public numeros și fidel!

Ziua de 13 februarie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Mondială a Radioului (World Radio Day – WRD),  pentru a atrage atenția asupra importanței extraordinare a acestui mijloc de comunicare, fără de care mulți oameni nu ar avea acces la informații.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul