PRECIZĂRILE CCA REFERITOARE LA SITUAȚIA POSTURILOR DE RADIO ȘI TV „VOCEA BASARABIEI”

Mie ,Februarie 22, 2017 - 11:22

Luînd în considerare că în ultimul timp se vehiculează tot mai intens zvonurile precum că CCA ar fi sistat emisia posturilor de radio și TV „Vocea Basarabiei”,  Consiliul Coordonator al Audiovizualului vine cu următoarele precizări.

Posturile de televiziune și radio „Vocea Basarabiei” și-au întrerupt emisia din proprie inițiativă. CCA nu a adoptat nici o decizie privind sistarea emisiei respectivelor posturi de radio și TV.  Încă la 30 noiembrie 2016, Cristian Postu, administratorul „Firma Canal-X” SRL – fondatoarea postului de radio „Vocea Basarabiei” și a postului de televiziune „Vocea Basarabiei”, a anunțat printr-o scrisoare despre „sistarea temporară a emisiei TV din motive tehnice”, totodată, angajîndu-se să comunice CCA despre revenirea în emisie.

La 11 ianuarie 2017, printr-o altă scrisoare, administratorul Cristian Postu a informat Consiliul că „semnalul postului de radio „Vocea Basarabiei” a fost sistat din cauza unor deficiențe tehnice apărute și care sînt în proces de remediere. Întreruperile acestuia ar putea avea loc în intervalul 10-25 ianuarie 2017”.

La 27 ianuarie 2017, „Firma Canal-X” SRL – fondatoarea postului de radio „Vocea Basarabiei” și a postului de televiziune „Vocea Basarabiei” (administrator – Cristian Postu), a comunicat Consiliului Coordonator al Audiovizualului că: „Semnalul postului de radio și TV „Vocea Basarabiei” a fost sistat din cauza unor lucrări tehnice necesare de executat. Întreruperile acestora sînt preconizate să aibă lor pînă la data de 15 februarie 2017”.

Printr-o altă scrisoare, la 21 februarie 2017, administratorul posturilor de radio și TV „Vocea Basarabiei” a înștiințat Consiliul că: „Semnalul postului de radio, cît și a postului TV este preconizat să fie reabilitat pînă la mijlocul lunii martie 2017 (15 martie). Totodată, au loc niște reformări de ordin intern de replanificare și eficientizare a activității acestor instituții”.

Astfel, CCA precizează că sistarea temporară a emisiei posturilor de radio și de televiziune „Vocea Basarabiei” ține nemijlocit de intenția radiodifuzorului.

În acest context, Consiliul Coordonator al Audiovizualului își exprimă speranța că radiodifuzorul va întreprinde toate acțiunile necesare pentru a remedia deficiențele tehnice cu care se confruntă la moment și va reveni, cît mai curînd posibil, în spaţiul mediatic al Republicii Moldova.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul