Președintele CCA a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova

Joi ,Noiembrie 29, 2018 - 08:55

Președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Dragoș Vicol, împreună cu membrul CCA, Dorina Curnic, și șeful Serviciul Relații externe și integrare europeană al CCA, Marcel Marin, a avut pe data de 27 noiembrie 2018 o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, însoțit de Tim O'Connor, consilier pentru cultură, și Alexandra Shema, consilier pe probleme politice.

Discuţiile purtate s-au concentrat pe importanţa misiunii CCA la monitorizarea reflectării campaniei electorale în mass-media audiovizuală, modificările efectuate în legislaţia electorală şi necesitatea asigurării unor monitorizări cât mai loiale şi imparţiale ale campaniei electorale, precum și implementarea recomandărilor raportului ODIHR pentru alegerile din 2016.

Reprezentanții CCA au vorbit despre atribuțiile autorității de reglementare a domeniului comunicării audiovizuale în cadrul campaniilor electorale, monitorizarea şi informarea publicului referitor la comportamentul mass-media audiovizuale în campania electorală, elaborarea rapoartelor de monitorizare etc., reiterând deschiderea instituției de a coopera cu instituțiile internaționale din Republica Moldova. Totodată, a fost abordat subiectul identificării unui expert internațional care va colabora cu CCA pe parcursul perioadei electorale atât parlamentare, cât și locale, pentru a asigura o maximă transparență a instituției și a procesului de monitorizare a radiodifuzorilor care vor reflecta scrutinul electoral.

Excelența Sa  Dereck J. Hogan a menționat că Ambasada SUA va susține în continuare parcursul democratic al Republicii Moldova și va asigura cu suport informațional și expertiza necesară implementarea bunelor practici în domeniul audiovizual, în vederea reflectării de către radiodifuzori a campaniei electorale în mod obiectiv, echilibrat și imparțial.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul