Serviciul de presă

 • 11 Octombrie

  ANUNȚ!

  Consiliul Audiovizualului are o NOUĂ PAGINĂ WEB disponibilă pe adresa: http://consiliuaudiovizual.md

  Vă invităm să urmăriți activitatea instituției noastre pe noua pagină. Vă mulțumim! 

 • 7 Octombrie

  Consiliul Audiovizualului al Republicii Moldova, prin Decizia nr. 290 din 09 septembrie 2022 Cu privire la anunțarea concursului pentru suplinirea capacității disponibile (8 sloturi) a Multiplexului A (Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 308-313 din 07 octombrie 2022) și în temeiul avizului Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova nr. 09/3237 din 29.06.2022, a anunțat concursul pentru suplinirea capacității disponibile de 8 sloturi a Multiplexului A, cu următorii parametri:

 • 7 Octombrie

  Consiliul Audiovizualului al Republicii Moldova, prin Decizia nr. 293 din 16 septembrie 2022 Cu privire la anunțarea concursului pentru acordarea dreptului de utilizare a frecvențelor radio disponibile (Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 308-313 din 07 octombrie 2022) și în temeiul avizelor Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale cu nr. 09-631 din 09.02.2020, nr. 09-1836 din 07.04.2022 și nr. 09-4328 din 23.08.2022, a anunțat concurs pentru 18 frecvențe radio disponibile distincte, cu următorii parametri:

 • 7 Octombrie

  Consiliul Audiovizualului a examinat rezultatele monitorizării serviciului media audiovizual de televiziune „RTR Moldova”, urmare a sesizărilor din partea A.O. Comunitatea „WatchDog.MD”.

 • 7 Octombrie

  Consiliul Audiovizualului a examinat în ședința de astăzi, 07 octombrie 2022, rezultatele privind activitatea serviciilor media audiovizuale de televiziune „Bravo TV”, „BTV” și „Gold TV”, în contextul respectării prevederilor licenței de emisie, urmare a autosesizării președintei Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu-Eșanu, în legătură cu reluarea emisiei respectivelor servicii media audiovizuale de televiziune.

 • 7 Octombrie

  CA A AVERTIZAT PUBLIC 5 POSTURI DE RADIO PENTRU LIPSA PROGRAMELOR LOCALE ȘI ÎN LIMBA ROMÂNĂ ȘI A SANCȚIONAT CU AMENZI DE CÂTE 5000 DE LEI ALTE 3 POSTURI DE RADIO

 • 5 Octombrie

  Membrii Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu (președintă), Aneta Gonța (vicepreședintă), Larisa Turea, Orest Dabija, Ruslan Mihalevschi și Tatiana Crestenco, precum și directoarea adjunctă a Direcției Control servicii media audiovizuale (monitorizare), Victoria Stețcaia, și șeful Serviciului juridic, Grigore Chițanu, s-au aflat într-o vizită de lucru în țările baltice, în perioada 26-30 septembrie a.c.

 • 26 Septembrie

  Președinta Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, și președintele Consiliului Concurenței, Alexei Gherțescu, au semnat, pe data de 23 septembrie 2022, un Acord de colaborare, care are scop îndeplinirea eficientă a atribuțiilor instituționale privind asigurarea și promovarea concurenței în domeniile de competență.

  Astfel, părțile au convenit asupra unor obiective comune ce țin de:

  - participarea activă în format de cooperare națională;

  - stabilirea unei modalități și proceduri de comunicare cât mai eficiente;

 • 23 Septembrie

  Consiliul Audiovizualului a examinat petiția cet. Bubnov Roman, care a informat Consiliul despre schimbarea asociaților „Vocea Media” SRL, menționând despre trecerea cotei de 50% la cetățeana Ursu Valentina și solicitând informații referitoare la respectarea normelor legale în contextul efectuării modificărilor în lista asociaților și respectării regimului de transparență al proprietarilor la acest furnizor.

 • 23 Septembrie

  Consiliul Audiovizualului, în cadrul ședinței de astăzi, 23 septembrie 2022, a examinat rezultatele monitorizării furnizorilor de servicii media audiovizuale de radiodifuziune sonoră: „Drochia FM”, „Vocea Basarabiei”, „MEGA HIT”, „Diaspora FM”, „Maestro FM”, „Publika FM” și „BAS FM” privind respectarea prevederilor art. 4 alin. (6) și (7) din Codul serviciilor media audiovizuale, urmare a autosesizării vicepreședintei Consiliului Audiovizualului, Ana Gonța.