ȘEDINȚA PUBLICĂ A CONSILIULUI AUDIOVIZUALULUI DIN 03 DECEMBRIE 2020

Vin ,Decembrie 04, 2020 - 09:54
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit, pe data de 03 decembrie, în ședință publică.
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat rezultatele monitorizării postului de televiziune „BTV”, urmare a sesizării parvenită din partea dnei Diana Grosu, care susține că nu este de acord cu dreptul la replică prezentat de „BTV”, învinuind furnizorul pentru introducerea cenzurii, atunci când petiționarii își folosesc dreptul de a răspunde. Este de menționat că sesizarea dnei Diana Grosu a fost examinată în cadrul ședinței publice din 10 noiembrie 2020. Astfel, datele monitorizării au atestat că petiționarei i-a fost oferit dreptul de exercitare a dreptului la replică, în conformitate cu legislația în vigoare. Urmare a dezbaterilor publice, sesizarea dnei Diana Grosu a fost respinsă.
Consiliul Audiovizualului a examinat cererile de prelungire a licențelor de emisie a doi furnizori de servicii media: „MEDIA PRO GROUP” SRL pentru postul de televiziune „ITV” și Studioul Comercial de Producție „RADIO POLI DISC” SRL pentru postul de radio „Radio Poli Disc – Новое Радио”. Monitorizarea concepțiilor generale ale serviciilor de programe ale respectivilor furnizori a atestat devieri, fapt pentru care postul de televiziune „ITV” a fost sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei. Totodată, Consiliul Audiovizualului a prelungit licențele de emisie, pentru o perioadă de nouă ani, pentru postul de televiziune „ITV” și postul de radio „Radio Poli Disc – Новое Радио”.
În cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a reperfectat Condițiile la Autorizația de retransmisiune a „MOLDCELL” SA, fondatoarea studioului de televiziune „Moldcell TV”, prin aprobarea Ofertei de servicii media audiovizuale retransmise prin IPTV din Republica Moldova.
Consiliul Audiovizualului a examinat inițiativa legislativă nr. 460 din 23 noiembrie 2020 cu privire la modificarea și completarea Codului serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova nr. 174/2018. În limita competențelor funcționale prevăzute de Codul serviciilor media audiovizuale, Consiliul a înaintat o serie de propuneri.
Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a susținut demersul Inspectoratului General al Poliției și a recomandat mediatizarea, în serviciile de televiziune ale furnizorilor de servicii media audiovizuale aflați în jurisdicția Republicii Moldova, a campaniei sociale „Tu ești o învingătoare”.
Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la Rubrica Decizii curente.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul