Ședința publică a CCA din 04.05.2018

Vin ,Mai 04, 2018 - 16:07

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 04 mai 2018, în ședință publică. 

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat Raportul de monitorizare a postului de televiziune „Exclusiv TV” la capitolul respectării Concepției generale a serviciului de programe. Datele monitorizării au atestat că „Exclusiv TV” nu respectă Concepția generală a serviciului de programe aprobată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului prin Decizia nr. 5/22 din 26 februarie 2018, fapt pentru care a fost sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a examinat solicitarea „Selectcanal-TV” SRL de prelungire de drept a licenţei de emisie pentru postul de televiziune „N4”. Pentru că Grila de emisie și Concepția generală a serviciului de programe nu corespundeau cerințelor art. 11 alin. (2) din Codul audiovizualului, care prevede: „Produsul autohton va cuprinde cel puțin 8 ore din volumul zilnic de emisie și va fi difuzat exclusiv (în totalitate) în intervalul orelor 06.00–24.00. Cel puțin 6 ore din produsul autohton va fi difuzat în orele de maximă audiență, dintre care cel puțin 4 ore – în limba de stat”, membrii CCA au decis amânarea examinării chestiunii, totodată, acordându-i postului de televiziune „N4” dreptul de a-şi desfăşura activitatea audiovizuală până la examinarea şi aprobarea unei decizii finale pentru cererea de prelungire de drept a licenţei de emisie.

În cadrul ședinței, CCA a aprobat Concepția generală a serviciului de programe pentru postul de radio „Radio Alla” și a admis solicitarea de cesiune a canalul TV  46 – Bălți de la „Real Radio” SRL, fondatoarea postului de televiziune „Familia Domashniy”, către „NORD TV” SRL, fondatoarea postului de televiziune „TVN”.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a reperfectat condițiile la autorizațiile de retransmisie pentru: „TV REPUBLICA” SRL, fondatoarea studioului de televiziune prin cablu „TV REPUBLICA”, care și-a extins aria de acoperire într-o serie de localități, și ÎS „Radiocomunicații”, prin includerea canalului 42 analogic local – Nisporeni în lista canalelor TV a rețelei de stat II, conform avizului Ministerului Economiei și Infrastructurii.

În discuție au fost puse și alte chestiuni ce țin de activitatea curentă a radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii, informații detaliate găsiți pe cca.md, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul