Ședința publică a CCA din 03.12.2018

Lun ,Decembrie 03, 2018 - 08:50

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 03 decembrie 2018, în ședință publică. 

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat demersurile Guvernului Republicii Moldova, Delegației Uniunii Europene în Republica Moldovan și ÎS „Gările și Stațiile Auto”. Astfel, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a recomandat spre mediatizare, cu titlu gratuit, la posturile de televiziune și radio aflate sub jurisdicția Republicii Moldova a Târgului de Crăciun, organizat, în perioada 15 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019, pentru al doilea an consecutiv, de Guvernul Republicii Moldova. De asemenea, CCA a recomandat spre difuzare 10 campanii de informare cu caracter social realizate de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, în parteneriat cu Proiectul regional de comunicare „Vecinii UE din Est”, în care sunt ilustrate proiectele implementate din fondurile asistenței europene, destinate în principal tinerilor și întreprinderilor mici și mijlocii, precum și investiții realizate în diverse regiuni ale țării. Suportul Consiliului l-a obținut și spotul de sensibilizare a opiniei publice în privința procurării biletelor de călătorie, modalitățile și beneficiile ce urmează a fi obținute de întreaga societate, înaintat de ÎS „Gările și Stațiile Auto”.

În cadrul ședinței, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a anunțat în concurs frecvențele radio: 71,66 MHz –  Leova, 88,3 MHz – s. Pănășești (r-nul Strășeni), 98,10 MHz – Șoldănești și 91,1 MHz – Chișinău.

Tot în cadrul ședinței, CCA a examinat rezultatele monitorizării postului de televiziune „Publika TV”, urmare a interpelării deputatei Inna Șupac.

În discuție au fost puse și alte chestiuni ce țin de activitatea curentă a radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii, informații detaliate găsiți pe cca.md, la rubrica Decizii curente.

Spoturile video pentru Târgul de Crăciun pot fi descărcate aici.

Spoturile audio pentru Târgul de Crăciun pot fi descărcate aici.

Spoturile Delegației UE în Republica Moldova pot fi descărcate aici.

Spotul pentru Gara Auto poate fi descărcat aici.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul