ȘEDINȚA PUBLICĂ A CA DIN 30.09.2019

Lun ,Septembrie 30, 2019 - 18:11
 
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 30 septembrie 2019, în ședință publică.
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a anunțat concursul pentru suplinirea capacității rămase disponibile și disponibilizate (2 sloturi) a Multiplexului A, cu următorii parametri:
  • Standard TV: DVB-T2;
  • Standard de compresie a informației audio și video: HEVC sau MPEG-4;
  • Banda de frecvențe: 470-694 MHz (bandă UHF);
  • Capacitatea maximă: 15 sloturi (poziții) pentru servicii de programe TV cu rezoluție standard  (SDTV);
  • Acoperire: 76% din teritoriul Republicii Moldova și 85% din populație.
Președintele Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, a menționat că această chestiune este foarte importantă ținând cont de faptul că statul a investit resurse financiare foarte mari în crearea acestui multiplex și, totodată, pentru că în martie 2020 întreg spațiul mediatic audiovizual din Republica Moldova va fi racordat la sistemul digital. Din acest punct de vedere, CA dorește ca acest multiplex să fie complet, precum și ca responsabilitățile financiare să fie divizate egal, astfel încât să nu cadă povara financiară doar pe posturile de televiziune care activează în prezent prin Mux. A
Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a anunțat concursul pentru utilizarea frecvențelor radio disponibile și rămase disponibile. Astfel, în temeiul avizelor Ministerului Economiei și Infrastructurii, Consiliul Audiovizualului a anunțat în concurs frecvențele radio: 71,66 MHz –  Leova, 88,3 MHz – s. Pănășești (r-nul Strășeni), 98,10 MHz – Șoldănești, 99,1 MHz – Șoldănești, 94,3 MHz – Edineț și 88,9 MHz – Ungheni.
Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul