Ședința publică a CA din 19.07.2019 – II

Lun ,Iulie 22, 2019 - 12:06
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 19 iulie 2019, într-o nouă ședință publică.  
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a sancționat cu amendă în valoare de 10.000 de lei furnizorul de servicii media PP „Timpul de dimineață”, fondatoarea postului de televiziune „10 TV”, pentru neprezentarea raportului anual de activitate pentru anul 2018.
Consiliul Audiovizualului a susținut demersul Serviciului Fiscal  de Stat al Republicii Moldova și a recomandat furnizorilor de servicii media audiovizuale aflați în jurisdicția Republicii Moldova difuzarea, cu titlu gratuit, a spotului de informare a cetățenilor privind obligația agenților economici de a elibera bonul de casă.
De asemenea, Consiliul Audiovizualului a recomandat spre mediatizare campania socială de prevenire a incendiilor de vegetație, dar și a cazurilor de înec în bazinele acvatice din țară în rândul populației, în special a minorilor, în perioada estivală, înaintată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.
Tot în cadrul ședinței, CA a aprobat, cu unanimitate de voturi Raportul cu privire la activitatea Consiliului Audiovizualului în trimestrul II al anului 2019. Acesta va fi plasat pe pagina web a instituției.
În cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a examinat și oferit aviz la proiectul de lege pentru modificarea Legii comunicațiilor electronice nr. 241/2007. Astfel, CA a propus ca unele articole din lege să fie aduse în concordanță cu prevederile Codului serviciilor media audiovizuale, intrat în vigoare la 01 ianuarie 2019.
Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.
Serviciul Comunicare și relații cu  publicul