Ședința publică a CA din 19.06.2019

Mie ,Iunie 19, 2019 - 15:09
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 19 iunie 2019, în ședință publică.  
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat cererea „TV – Comunicații Grup” SRL de prelungire a licenței de emisie pentru postul de televiziune „RTR Moldova”, al cărui serviciu de programe urmează a fi difuzat prin satelit, într-un format generalist.
În cadrul dezbaterilor publice, membra CA, Olga Guțuțui, s-a interesat de procentajul emisiunilor în limba română. Prezentă la ședință, reprezentanta „RTR Moldova” a menționat că furnizorul este în proces de elaborare a mai multor emisiuni în limba română.
Totodată, membra CA, Olga Guțuțui, a făcut referire la art. 5 alin. (2) din Codul serviciilor media audiovizuale, care prevede expres: „În cazul serviciilor de televiziune, programele audiovizuale achiziţionate de peste hotare trebuie să provină în proporţie de cel puţin 50% din statele membre ale Uniunii Europene şi/sau din statele terţe participante la Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră”, iar Concepția generală a serviciului de programe a postului de televiziune „RTR Moldova” prevede 48,65% produs preluat din Federația Rusă. Reprezentanta postului de televiziune „RTR Moldova” a declarat că furnizorul de servicii media a exclus din Grila de programe mai multe emisiuni care sunt produse în Federația Rusă, și că în prezent, difuzează, în mare parte, filme artistice/seriale în limba rusă, dar care nu sunt produse în Rusia.
Astfel, Consiliul Audiovizualului a prelungit licenţa de emisie „TV – Comunicații Grup” SRL pentru postul de televiziune „RTR Moldova”.
Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a prelungit licența de emisie eliberată IPNA Compania „Teleradio-Moldova” pentru postul de radio „Radio Moldova Tineret”.
Consiliul Audiovizualului a eliberat două autorizații de retransmisiune: pentru „TV-BOX” SRL, fondatoarea studioului TV „TV-BOX”, și „OLDIMA” SRL, fondatoarea studioului TV  „NTV”, pentru următorul termen de activitate.
Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.
Serviciul Comunicare și relații cu  publicul