Ședința publică a CA din 11.01.2019

Vin ,Ianuarie 11, 2019 - 15:36

Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 11 ianuarie 2019, în ședință publică. 

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a elaborat și aprobat modelele de rapoarte anuale ale furnizorilor privați și distribuitorilor de servicii media audiovizuale. Astfel, în conformitate cu prevederile Codului serviciilor media audiovizuale nr. 174 din 08.11.2018, furnizorii privați și distribuitorii de servicii media sunt obligați să prezinte un raport anual, conform modelului aprobat de către Consiliul Audiovizualului, până la data de 01 februarie a anului următor celui de gestiune.

Consiliul Audiovizualului, la solicitarea furnizorului de servicii media audiovizuale, a suspendat, pentru o perioadă de 6 luni, licența de emisie pentru „MEDIAMAX  TV” SRL, fondatoarea postului de televiziune „Impact TV”.

În cadrul ședinței, CA a examinat demersul Centrului de Resurse Juridice din Moldova și a recomandat furnizorilor de servicii media audiovizuale aflați în jurisdicția Republicii Moldova mediatizarea, cu titlu gratuit, a campaniei de informare Direcționează 2% și contribuie la ceea ce contează pentru tine!”.

Campania promovează „Legea 2%”, care este o reglementare relativ recentă în Republica Moldova și oferă dreptul persoanelor fizice să direcționeze anual 2% din impozitul lor pe venit către organizațiile non-guvernamentale care acționează în interes public și către instituțiile religioase. 2019 va fi al treilea an când persoanele fizice vor putea efectua desemnări procentuale. Astfel, campania de promovare are menirea de a informa persoanelor fizice plătitoare de impozite despre oportunitatea prin care ei pot contribui la susținerea și dezvoltarea comunității lor, fără niciun cost suplimentar, prin simpla direcționare a 2% din impozitul pe venit plătit la stat, către ONG sau cult religios din țară.

În discuție au fost puse și alte chestiuni ce țin de activitatea curentă a radiodifuzorilor și distribuitorilor de servicii, informații detaliate găsiți pe cca.md, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul