ȘEDINȚA PUBLICĂ A CA DIN 07.10.2019

Mar ,Octombrie 08, 2019 - 09:11
 
Consiliul Audiovizualului s-a întrunit, pe data de 07 octombrie 2019, în ședință publică.
Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat cererea de prelungire a licenței de emisie pentru postul de televiziune „REN MOLDOVA”.
Este de menționat că în cadrul dezbaterilor publice din 04 octombrie, membrii CA au decis prin consens amânarea examinării cererii de prelungire a licenței de emisie pentru postul de televiziune „REN MOLDOVA” până la data de 07 octombrie 2019, data limită de prezentare a contractului de retransmisie/preluare a emisiunilor postului de televiziune Ren TV din Federația Rusă, prevăzute în structura serviciului media audiovizual al postului de televiziune „Ren Moldova”. Totodată, „TELEPROIECT” SRL urma să ajusteze structura serviciului de programe la prevederile art. 5 alin (2) din Codul serviciilor media audiovizuale.
În cadrul procedurii de vot, cererea de prelungire a licenței de emisie pentru postul de televiziune „REN MOLDOVA” nu a acumulat numărul necesar de voturi – din cei 8 membri prezenți la ședință: 4 voturi au fost Pro și 4 Contra. Respectiv, „TELEPROIECT” SRL urmează să înainteze Consiliului Audiovizualului, până la expirarea termenului valabilității licenței de emisie – 07 decembrie 2019, o cerere de eliberare a licenței de emisie pentru postul de televiziune „REN MOLDOVA”, al cărui serviciu de programe urmează a fi difuzat prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară în format: generalist.
Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul