Ședința publică a CA din 03.04.2019

Mie ,Aprilie 03, 2019 - 15:31

Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 03 aprilie 2019, în ședință publică.  

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat rezultatele monitorizării postului de televiziune „Vocea Basarabiei”, urmare a sesizării Elenei Comendant. Astfel, datele monitorizării au atestat că postul de televiziune „Vocea Basarabiei”, în cadrul emisiunii „Apropo” cu Camelia Fliștoc, difuzată pe data de 14 martie 2019, a admis încălcări de la  prevederile art. 13 alin. (6) lit. a) din Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova. Drept urmare, postul de televiziune nominalizat a fost sancționat cu avertizare publică.

Consiliul Audiovizualului, la solicitarea administratorului „MEDIAMAX TV” SRL, a retras licența de emisie pentru postul de televiziune „Impact TV”, difuzat prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară.

În cadrul ședinței, CA a susținut demersul Cancelariei de Stat și a recomandat furnizorilor de servicii media audiovizuale difuzarea, cu titlu gratuit,  a unui spot informativ despre indexarea pensiei, începând cu 01 aprilie a.c., dar şi despre acordarea ajutorului de 600 de lei de Paşti, acțiuni desfășurate de Guvernul Republicii Moldova în contextul implementării reformei sistemului de pensii.

Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul