Ședința publică a CA din 02.08.2019

Vin ,August 02, 2019 - 21:54

Ședința publică a CA din 02.08.2019

Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 02 august 2019, în ședință publică.  

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat rezultatele monitorizării postului de radio „Univers FM”, urmare a solicitării exercitării controlului din oficiu a membrului Consiliului Audiovizualului, Lidia Viziru. Datele monitorizării au constatat că „Univers FM” utilizează în cadrul transmisiunii serviciului media semnalul sonor al postului de radio „Diaspora FM”, fiind identificate următoarele jingle-uri: „Diaspora FM, viața e frumoasă”, „Diaspora FM, auzită acasă din depărtări”, „Diaspora media, ca să fii întotdeauna acasă” etc. Pentru neinformarea Consiliului Audiovizualului despre modificarea denumirii și a elementelor de identificare ale serviciului media audiovizual, postul de radio „Univers FM” a fost sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei.

Consiliul Audiovizualului a eliberat autorizație de retransmisiune ÎM „Orange Moldova” SA pentru studioul de televiziune „Orange Moldova” din mun. Chișinău, Bălți, Cahul și or. Ialoveni pentru următorul termen de activitate.

Tot în cadrul ședinței, Consiliul Audiovizualului a susținut demersul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și a recomandat furnizorilor de servicii media audiovizuale aflați în jurisdicția Republicii Moldova difuzarea a 4 spoturi de informare a cetățenilor privind combaterea și prevenirea răspândirii pestei porcine africane și a măsurilor ce ar trebui întreprinse pentru prevenirea îmbolnăvirii porcinelor.

De susținerea Consiliului Audiovizualului a beneficiat și demersul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, prin recomandarea spre mediatizare a campaniei de informare și sensibilizare publică „Nu acceptăm corupția în Poliție”.

Informații detaliate găsiți pe audiovizual.md, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare și relații cu  publicul