Comunicat de presa: CCA condamnă orice tentativă de atac asupra mass-mediei

Joi ,Mai 23, 2013 - 12:08

CCA condamnă orice tentativă de atac la independenţa instituţiilor mass-media şi a drepturilor radiodifuzorilor la libertatea editorială şi libertatea de exprimare

 

Consiliul Coordonator al Audiovizualului în calitatea sa de reprezentant şi garant al interesului public în domeniul audiovizualului condamnă orice tentativă de atac la independenţa instituţiilor mass-media indiferent de iniţiatorii acestuia, forma sau modalităţile de operare. Derularea litigiului între posturile de televiziune Publika TV şi Jurnal TV, privind încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, precum şi mediatizarea acestuia este în vizorul CCA.   

Este regeretabil faptul că doi radiodifuzori importanţi de pe piaţa mediatică autohtonă, nu au reuşit să-şi soluţioneze problemele pe cale amiabilă şi au ajuns în instanţa de judecată. Menţionăm faptul că în ultimul timp tot mai mulţi agenţi economici din domeniul audiovizual recurg la dreptul de a-şi apăra interesele  economice în faţa judecătorului.

Membrii CCA îşi exprimă speranţa că procesul de judecată între Jurnal TV şi Publika TV vizează cadrul unui dosar civil şi nu va aduce prejudicii dreptului la libertatea de exprimare şi independenţei instituţiilor media implicate.

În acest context, CCA îşi exprimă încrederea că jurnaliştii vor mediatiza acest caz de interes public cu profesionalism, respectând  standardele deontologice, prevederile Codului de conduită al radiodifuzorilor şi normele stipulate de Codul audiovizualului.