COMUNICAT DE PRESĂ

Joi ,Februarie 25, 2021 - 16:09
În ultimul timp, Consiliul Audiovizualului este ținta unor atacuri concertate, inclusiv cu utilizarea unor metode de manipulare a opiniei publice, bazate pe informații false, calomnioase. Autoritatea de reglementare este acuzată de favoritism, de protecționism politic și de instaurarea cenzurii. Cu regret, aceste acuzații vin din partea unor furnizori de servicii media cu care Consiliul Audiovizualului încearcă să construiască un dialog civilizat în vederea respectării legislației audiovizuale.
Domeniul audiovizual a fost și este unul extrem de sensibil, o arenă a luptelor politice și economice. În ciuda tentativelor de a atrage Consiliul Audiovizualului în aceste jocuri politice și economice, instituția menține o prerogativă de bază: reglementarea domeniului audiovizual și neadmiterea încălcării legislației.
Consiliul Audiovizualului este o instituție autonomă, care promovează politici transparente și este deschis oricărei colaborări cu furnizorii de servicii media.
Consiliul Audiovizualului insistă pe respectarea legislației audiovizuale, promovează realizarea produsului propriu, subtitrarea filmelor și dublarea filmelor cu desene animate.
În contextul atacurilor la adresa instituției, reiterăm:
- Consiliul Audiovizualului nu va admite atragerea sa în diverse jocuri politice și economice;
- Consiliul Audiovizualului nu va tolera atentate la adresa independenței și autonomiei instituției;
- Consiliul Audiovizualului nu va permite sfidarea legislației în vigoare și a autorității de reglementare. 
Apelăm către furnizorii de servicii media să dea dovadă de corectitudine în relațiile cu instituția de reglementare și de respect față de legislația audiovizuală.
 
Serviciul Comunicare și relații cu publicul