COMUNICAT DE PRESĂ

Mar ,Februarie 16, 2021 - 14:04
La data de 12 februarie 2021, prin intermediu platformei Zoom, președinta Consiliului Audiovizualului, Ala Ursu-Antoci, împreună cu membra Tatiana Buraga, și Ecaterina Iosob, Serviciul relații externe și integrării europene, a avut o întrevedere cu Camille Massey, șefa de echipă a companiei contractate de Comisia Europeană privind evaluarea obiectivelor realizate în cadrul cooperării Uniunii Europene cu Republica Moldova pe perioada anilor 2014-2020.
Camille Massey a purtat discuții cu Ala Ursu-Antoci privind proiectul finanțat de Uniunea Europeană și Consiliul Europei Promovarea standardelor europene în reglementarea domeniului audiovizualului 2020-2021, care este o continuare a proiectului Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova 2016-2019 și alte proiecte în urma cărora a beneficiat Consiliul Audiovizualului.
Totodată, cu această ocazie, președinta Consiliului Audiovizualului, Ala Ursu-Antoci, a mulțumit Uniunii Europene și Consiliului Europei pentru suportul adus Republicii Moldova și, nemijlocit, Consiliului Audiovizualului în domeniul mass-mediei, iar proiectele desfășurate și care se derulează la moment au o plus valoare pentru dezvoltarea instituției pe care o reprezintă.
Membra Consiliului Audiovizualului, Tatiana Buraga, a menționat și despre proiectele anterioare de care a beneficiat Consiliul Audiovizualului privind programele de asistență electorală pentru alegerile din Republica Moldova, care au fost cu suportul și susținerea CoE, iar o realizare-cheie a Consiliului Audiovizualului, în cadrul Proiectului Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova 2016-2019, a fost elaborarea Codului serviciilor media audiovizuale.
Un alt subiect discutat au fost provocările cu care se confruntă, în general, sectorul audiovizual din Republica Moldova și, în particular, Consiliul Audiovizualului.
Președinta Ala Ursu-Antoci a menționat că, la nivel particular, Consiliul Audiovizualului are un cadru legal imperfect, care necesită a fi îmbunătățit, iar, la nivel general, judecătorii nu au cunoștințe ample în domeniul audiovizualului și nu posedă competență deplină pe acest domeniu.
În încheiere, Ala Ursu-Antoci a subliniat că proiectele lansate de Uniunea Europeană și Consiliul Europei vor ajuta, cu siguranță, în atingerea obiectivelor stabilite de Consiliul Audiovizualului.
Serviciul comunicare și relații cu publicul