COMUNICAT DE PRESĂ

Lun ,Februarie 08, 2021 - 15:10
Președinta Consiliului Audiovizualului, Ala Ursu-Antoci, pe data de 04 februarie 2021, a avut o întrevedere cu ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Excelența Sa Anna Lyberg. Discuția s-a axat pe dezvoltarea sectorului audiovizual și cooperarea în domeniul drepturilor omului, inclusiv dreptul la libertatea de exprimare.
Astfel, în cadrul întrevederii, Ala Ursu-Antoci a adus sincere mulțumiri Ambasadei Suediei pentru aportul adus la dezvoltarea domeniului audiovizualului și suportul acordat la promovarea și implementarea celor mai bune practici europene în Republica Moldova.
O poziție importantă pe care a reiterat-o președinta Consiliului Audiovizualului este cooperarea cu autoritățile omoloage din cadrul Uniunii Europene și conlucrarea cu autoritatea de reglementare a domeniului audiovizualului din Suedia.
La rândul său, Excelența Sa Anna Lyberg a felicitat-o pe dna Ala Ursu-Antoci cu numirea în funcția de președintă a Consiliului Audiovizualului, funcție care implică o înaltă responsabilitate într-un stat democratic, care are scopul de a asigura libertatea mass-mediei, un angajament asumat de Republica Moldova în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.
Ambasada Suediei, un bun susținător al țării noastre în aspirațiile europene, oferă suport mass-mediei din Republica Moldova, la moment fiind în derulare mai multe proiecte, între care o conlucrare cu societatea civilă și ONG-urile media. De aceea, ambasadoarea Suediei a menționat faptul că este binevenită inițierea acestui dialog dintre Consiliul Audiovizualului și Ambasada Suediei și susține amplificarea unei cooperări cu autoritatea de reglementare audiovizuală din Suedia.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul