COMUNICAT DE PRESĂ

Vin ,Octombrie 30, 2020 - 10:48
Consiliul Audiovizualului își exprimă gratitudinea față de Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova
Consiliul Audiovizualului își exprimă gratitudinea față de Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova în contextul ultimelor afirmații făcute de Excelența Sa Steven Fisher, ambasadorul Marii Britanii la Chișinău, portalului „Media Azi”. Potrivit interviului:
„Întrebare: Acum două săptămâni tocmai ați avut o întâlnire oficială cu reprezentanții Consiliului Audiovizualului. Cu ce concluzii ați rămas după întrevedere? 
Răspuns: Am avut o ședință cu președintele CA, pentru prima dată de când ocup funcția de ambasador, și am discutat despre cum autoritatea planifică să-și exercite rolul pe perioada campaniei electorale și a scrutinului prezidențial, ce responsabilități le revin. Am concluzionat că este o instituție serioasă care face o muncă importantă pentru Republica Moldova în această perioadă. 
Întrebare: Credeți că există suficiente capacități și voință în acest sens?
Răspuns: Nu am cum să comentez întrucât nu cunosc activitatea Consiliului în cele mai mici detalii, am avut o primă întrevedere la care am abordat strict aspecte ce țin de această perioadă electorală. Ne-am arătat deschiderea pentru o viitoare colaborare, deja după alegeri; dacă există anumite necesități pe care le-am putea susține. Domnul Vicol s-a arătat dispus să reînnoiască colaborarea dintre instituția pe care o conduce și Ofcom, autoritatea echivalentă din Marea Britanie. Cu certitudine, am fost impresionat de explicațiile foarte clare care mi-au fost oferite în ceea ce privește responsabilitățile Consiliului și tendința de a identifica acea linie care să-i țină pe toți mulțumiți, mă refer aici la imparțialitate. 
Întrebare: Cum vedeți campania electorală din această perspectivă? S-au agravat provocările despre care menționați? 
Răspuns: Când vine vorba de politică, la general, dar și de campanii electorale, bineînțeles că se dorește ca presa să fie echitabilă, să acorde spațiu egal tuturor platformelor politice. Nu vorbesc doar despre cât de mult timp li se acordă candidaților, dar și despre atitudinea, tonalitatea jurnaliștilor. Întrebarea dumneavoastră aduce în atenție și dezinformarea, falsurile. Nu sunt un expert media, dar există profesioniști în acest domeniu și entități responsabile, în primul rând Consiliul Audiovizualului, care monitorizează situația, publică rapoarte și are responsabilitatea să supravegheze lucrurile. (…)”
Consiliul Audiovizualului își exprimă, o dată în plus, convingerea că relațiile de colaborare între autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale din Republica Moldova și autoritatea audiovizuală a Ofcom din Marea Britanie va cunoaște și în continuare o aprofundare mutuală pe diverse paliere de interes comun.
Serviciul Comunicare și relații cu publicul