Vin ,Aprilie 10, 2020 - 14:52
În atenția furnizorilor de servicii media audiovizuale

Consiliul Audiovizualului a subscris astăzi, 10 aprilie, ADRESĂRII către organizațiile reprezentative de media și autorităților competente în domeniul prevenirii și protecției împotriva discriminării pentru protejarea demnității umane a cetățenilor în situația răspândirii pandemiei de COVID-19, remisă de HelpAge International Moldova.
Astfel, Dragoș Vicol, președintele Consiliului Audiovizualului, a îndemnat furnizorii de servicii media audiovizuale să gestioneze comentariile privind știrile despre situația răspândirii pandemiei de COVID-19 în vederea asigurării protejării demnității umane.
Cu regret, în spațiul public și mass-media, în contextul discuțiilor despre riscurile îmbolnăvirii cu COVID-19, vârsta înaintată este menționată negativ, prin discriminarea vârstnicilor, chiar dacă uneori neintenționată. Percepția negativă a vârstei înaintate și echivalarea acestei perioade a vieții cu boala și nivelul scăzut de funcționare condiționează exprimarea discriminatorie față de vârstnici de către unele persoane care comentează știrile despre situația răspândirii pandemiei de COVID-19.
Așadar, președintele Consiliului Audiovizualului, a îndemnat furnizorii de servicii media audiovizuale să intervină în gestionarea comentariilor și raportarea acestora în situațiile grave de instigare la ură și discriminare, nu doar pentru a promova o imagine pozitivă a vârstnicilor, dar și mesajul că fiecare cetățean al Republicii Moldova este valoros pentru societate, indiferent de vârstă, starea de sănătate, gen, etnie, religie, sau oricare alt criteriu care ar putea în condițiile existente să genereze și să instige la discriminare.
Alăturat este publicată integral Adresarea HelpAge International Moldova.
Fişiere: