Comunicat de presă

Mar ,Decembrie 24, 2019 - 16:47
Consiliul Audiovizualului informează că pe data de 23 decembrie 2019 a expirat perioada de recepționare a ofertelor pentru concursul pentru utilizarea rețelelor statale II și III de televiziune analogică terestră, anunțat prin DECIZIA nr. 57/189 din 08 noiembrie 2019 – Cu privire la anunțarea concursului pentru utilizarea rețelelor statale II și III de televiziune analogică terestră.
Astfel, la concurs au depus dosarele 2 solicitanți.
  1. Pentru utilizarea Rețelei statale nr. II de televiziune analogică terestră a depus dosarul de participare:
  • „Societatea Română de Televiziune”,  pentru postul de televiziune „TVR Moldova” (extinderea ariei de emisie).
  1. Pentru utilizarea Rețelei statale nr. III de televiziune analogică terestră a depus dosarul de participare:
  • „Telesistem TV” SRL,  pentru postul de televiziune „Primul în Moldova” (extinderea ariei de emisie).
Drept urmare, Consiliul Audiovizualului, pe parcursul a 20 de zile de la expirarea termenului de depunere a ofertelor, va desfășura bilanțul concursului pentru utilizarea rețelelor statale II și III de televiziune analogică terestră.
În conformitate cu art. II alin. (1) din Legea nr. 167 din 31.07.2015 cu privire la modificarea și completarea Codului audiovizualului al Republicii Moldova nr. 260-XVI din 27 iulie 2006, care stabilește: (1) Tranziţia la televiziunea digitală terestră în Republica Moldova se va încheia la 1 martie 2020”, utilizarea rețelelor statale nr. II și nr. III de televiziune analogică terestră este posibilă pentru perioada ce nu depășește termenul-limită de trecere la televiziunea digitală terestră – 01 martie 2020.
 
Serviciul Comunicare și relații cu publicul