Comunicat de presă

Mie ,Iunie 05, 2019 - 11:09
În atenția furnizorilor de servicii media și a jurnaliștilor din Republica Moldova
Atelierul „Raportarea despre diversitatea și minoritățile naționale din Moldova”
 
CÂND
 27 și 28 iunie 2019
UNDE
 Chișinău, Republica Moldova
ORGANIZAT DE
 Misiunea OSCE în Moldova
 
Misiunea OSCE în Moldova organizează un atelier de două zile cu privire la specificul de raportare a diversității și minorităților naționale din Republica Moldova. Pe durata atelierului, participanții vor revizui standardele internaționale și locale în domeniul raportării deontologice a chestiunilor legate de minoritățile naționale și provocările ridicate de discursul de ură pentru pacea interetnică.
Discuțiile se vor axa și pe factorii care duc la discursurile discriminatorii și stereotipizarea în mass-media, precum și practicile bune de contracarare a acestor probleme.
Participanții la atelier vor afla cum jurnaliștii, prin intermediul activității lor cotidiene, pot facilita un dialog intercultural și promova o discuție publică incluzivă și pluralistică în societăți polietnice.
După finalizarea atelierului, participanții care vor dori să scrie un articol legat de tematica atelierului, vor beneficia de consultația formatorilor. 
 
Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului sunt încurajați să participe la lucrările atelierului. Doritorii sunt rugați să completeze formularul de aplicare și să-l remită, împreuna cu CV-ul, la adresa de email: MtMpress@osce.org, cu mențiunea „Atelier pentru jurnaliști”, în subiectul mesajului, până la dată de 19 iunie 2019.
Participarea la atelier este în bază de merit. Atelierul va fi desfășurat în limbile română și rusă, cu traducerea simultană.
Misiunea OSCE în Moldova va acoperi cheltuielile de deplasare și acomodare pentru un grup select de participanți.
 
Atelierul este organizat în cooperare cu Consiliul Audiovizualului, pentru a susține implementarea Planului de acțiuni al Strategiei naționale de consolidare a relațiilor interetnice.