Comunicat de presă

Mar ,Noiembrie 13, 2018 - 15:10

CCA organizează masa rotundă „Combaterea discursului instigator la ură în mass-media: experiența Lituaniei pentru Republica Moldova” 

Consiliul Coordonator al Audiovizualului, în conformitate cu prevederile Planului de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, organizează, pe data de 15 noiembrie 2018, masa rotundă „Combaterea discursului instigator la ură în mass-media: experiența Lituaniei pentru Republica Moldova”, în cadrul căreia președintele CCA, Dragoș Vicol, și președintele LRTK, Mantas MARTIŠIUS, vor semna un Acord de Cooperare între Consiliul Coordonator al Audiovizualului și  Comisia pentru Radio și Televiziune din Lituania.

La eveniment va participa o delegație de la Comisia pentru Radio și Televiziune din Lituania (LRTK), în frunte cu Mantas MARTIŠIUS, președinte, și membrii: Dainius Radzevičius, Edmundas Vaitekūnas, Ričardas Slapšys, Antanas Jonynas, precum și reprezentanți ai Oficiului Consiliului Europei în Chișinău, membri CCA, experți media, reprezentanți ai instituțiilor mass-media audiovizuale și scrise etc.

Cu un cuvânt de salut vor evolua: Dragoș VICOL, președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului; Mantas MARTIŠIUS, președintele Comisiei pentru Radio și Televiziune din Lituania, și William MASSOLIN, șeful Oficiului Consiliului Europei în Chișinău.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde urmează a fi puse în discuție experiența și bunele practici pe dimensiunea combaterii discursului instigator la ură, știrilor false, dezinformării și propagandei în Lituania, precum și identificate domenii de colaborarea care vor sta la baza Acordului de cooperare între cele două autorități.

Evenimentul va avea loc pe data de 15 noiembrie 2018, începând cu orele 14:00, în sala de conferințe a hotelului Jolly Alon, str. Maria Cebotari, 37, municipiul Chișinău.

Masa rotundă este organizată cu suportul Proiectului Comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei „Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova”.

Serviciul Comunicare și relații cu publicul