CCA A SEMNAT UN ACORD DE COLABORARE CU AUTORITATEA PORTUGHEZĂ DE REGLEMENTARE A MASS-MEDIEI

Mie ,Septembrie 07, 2016 - 17:13

Astăzi, 7 septembrie 2016, dl Dinu CIOCAN, preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova, şi dl Carlos MAGNO, preşedintele Autorităţii Portugheze de Reglementare a Mass-mediei (ERC), au semnat un Acord de cooperare în domeniul audiovizualului.

Preşedintele CCA, dl Dinu CIOCAN, i-a mulţumit omologului său portughez pentru vizită şi deschiderea de care a dat dovadă Autoritatea Portugheză de Reglementare a Mass-mediei faţă de Consiliul Coordonator al Audiovizualului, afirmînd că ”acest acord este foarte important pentru Republica Moldova şi pentru CCA, în calitate de autoritate de reglementare,  întrucît experienţa Portugaliei în domeniul audiovizualului este una foarte bogată şi vastă”.

De asemenea, dl Dinu CIOCAN a subliniat că ”prin acest acord, CCA şi-a propus un schimb de informaţie şi experienţă în ceea ce ţine de reglementarea domeniului audiovizualului, preluarea celor mai bune practici privind monitorizarea serviciilor de programe, mai ales că sîntem în perioada campaniei electorale, asigurarea protecţiei copiilor în serviciile de programe şi tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, experienţa Portugaliei fiind una deosebit de importantă pentru noi”.

La  final, preşedintele CCA a menţionat că ”audiovizualul este un domeniu care se dezvoltă cu paşi rapizi, atât din punct de vedere tehnologic, cât şi a conţinutului audiovizual, de aceea este foarte important ca aceste schimbări să fie reglementate ținând cont de practica şi experienţa unor ţări europene care deja au o experiență în acest sens, bazată pe directivele şi Convenţia europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”.

La rîndul său, dl Carlos MAGNO a ţinut să sublinieze ”că Portugalia este interesată de ceea ce se întâmplă în Europa de Est, în ţări ca Republica Moldova, Ucraina, Turcia, Federaţia Rusă, Italia”. ”Spiritul european trebuie să fie găsit anume în Europa, în colaborările cu ţările puternice, şi misiunea noastră este de a garanta libertatea de expresie – un lucru primordial pentru Europa. Voi face tot posibilul pentru a avea o cooperare cât mai eficientă şi constructivă între autorităţile de reglementare din Portugalia şi Republica Moldova în domeniul audiovizualului, drept garanție servind acest acord”, a mai spus preşedintele ERC.

Dl Carlos MAGNO va participa la cea de-a VII-a Reuniune anuală a Forumului Autorităţilor de Reglementare din Țările Mării Negre (BRAF), eveniment de amploare organizat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului, care se va desfăşura în perioada 8-9 septembrie 2016 la Chişinău.

Serviciul Comunicare şi relaţii cu publicul