CCA A ANUNŢAT CONCURS PENTRU SUPLINIREA A TREI FUNCŢII VACANTE DE MEMBRU AL CO AL IPNA COMPANIA „TELERADIO-MOLDOVA”

Mar ,Septembrie 13, 2016 - 14:28

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 13 septembrie, în şedinţă publică.

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a anunţat concurs pentru suplinirea a trei funcţii vacante de membru al Consiliului de Observatori al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”, în cadrul căruia urmează a fi selectaţi 6 candidaţi.

Este de menţionat că prin scrisori, Consiliul de Observatori al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” şi Comisia parlamentară cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media au informat Consiliul Coordonator al Audiovizualului despre faptul că la 19 octombrie 2016 expiră mandatul a 3 membri ai Consiliului de Observatori al IPNA Compania „Teleradio-Moldova”.

Condiţiile de participare la Concursul pentru suplinirea funcţiei de membru al Consiliului de Observatori al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” vor fi publicate pe site-ul Consiliului: cca.md, şi în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Tot în cadrul şedinţei, CCA a sancţionat mai mulţi radiodifuzori pentru neprezentarea informaţiei care conţine condiţiile în care oferă spaţiu publicitar (inclusiv preţul/minut) şi alte servicii conexe concurenţilor electorali.

Astfel, din cele 68 de posturi de televiziune şi 56 de posturi de radio care activează pe teritoriul Republicii Moldova, nu au prezentat informaţia solicitată de CCA 5 posturi TV („Tezaur TV”, „TV Rain”, „Inter TV”, „Moldavian Business Channel” şi „Nis TV”) şi 3 posturi de radio („Datina FM”,  „T.E.M.P.” şi „Radio7/Радио 7”).

La şedinţa CCA au fost prezenţi reprezentanţii „Tezaur TV”, „Datina FM” şi  „T.E.M.P.”, care au declarat că nu vor reflecta campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

În cadrul discuţiilor, membrii CCA au decis, prin consens, atenţionarea posturilor „Tezaur TV”, „Datina FM” şi  „T.E.M.P.” pentru că nu au prezentat informaţia solicitată de CCA în termenele stabilite, iar „TV Rain”, „Inter TV”, „Moldavian Business Channel”, „Nis TV” şi  „Radio7/Радио 7” au fost sancţionaţi cu avertizare publică.

În discuţie au fost puse şi alte chestiuni ce ţin de activitatea radiodifuzorilor şi distribuitorilor de servicii, informaţii detaliate găsiţi pe pagina electronică a Consiliului, la rubrica Decizii curente.

Serviciul Comunicare şi relaţii cu publicul