Serviciul de presă

 • 26 August
  În adresa Consiliului Audiovizualului a parvenit o felicitare din partea președintei Parlamentului Republicii Moldova, dna Zinaida Greceanâi, în care se menționează:
  „Cu ocazia celei de-a 29-a aniversări a Independenței Republicii Moldova Vă adresez sincere felicitări și îmi exprim recunoștința pentru activitatea importantă desfășurată în interesul statului și al cetățenilor țării noastre.
 • 26 August
  Consiliul Audiovizualului, în ședința publică din 26 august 2020, a examinat adresarea Comisiei Electorale Centrale și a avizat proiectul Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile prezidențiale din 01 noiembrie 2020 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova.
  Astfel, în limita competențelor funcționale prevăzute de Codul serviciilor media audiovizuale nr. 174 din 08.11.2018, Consiliul Audiovizualului a înaintat următoarele propuneri:
 • 26 August
  Consiliul Audiovizualului, în conformitate cu art. 70 alin. (4) din
  Codul electoral al Republicii Moldova, face publică
   
  Lista furnizorilor de servicii media audiovizuale naționali (TV/Radio):
   
  1. IPNA Compania „Teleradio-Moldova” - „Moldova-1”
  2. IPNA Compania „Teleradio-Moldova” - „Moldova 2”
 • 26 August
  Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 26 august 2020, în ședință publică.
  Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat o singură chestiune inclusă pe Ordinea de zi – Cu privire la examinarea și avizarea proiectului REGULAMENTULUI privind reflectarea campaniei electorale la alegerile prezidențiale din 01 noiembrie 2020 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova.
 • 25 August
  Consiliul Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 25 august 2020, în ședință publică.
 • 24 August
  În atenția furnizorilor de servicii media audiovizuale
   
  Consiliul Audiovizualului informează că Parlamentul Republicii Moldova, prin Hotărârea nr. 65/2020, a stabilit data de 01 noiembrie 2020 pentru desfăşurarea alegerilor prezidenţiale.
 • 18 August
  Consiliul Audiovizualului anunță că pe data de 15 august 2020 a expirat termenul de recepționare a materialelor pentru participare la Concursul pentru suplinirea capacității rămase disponibile a Multiplexului A (4 sloturi), cu următorii parametri:
  ·         Standard TV: DVB-T2;
  ·         Standard de compresie a informației audio și video: HEVC sau MPEG-4;
 • 12 August
  Consiliul Audiovizualului s-a întrunit pe data de 11 august 2020, în ședință publică.
 • 10 August
  Consiliul Audiovizualului informează că ședința publică din data de 11 august 2020, ora 11:00, va avea loc în regim online, prin aplicația Google Meet, care va putea fi urmărită și pe portalul privesc.eu.
  Aceste măsuri sunt dictate de recomandările Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus.
  Pe agenda Ordinii de zi a ședinței sunt incluse spre dezbateri publice 8 chestiuni. Ordinea de zi poate fi consultată la Rubrica Ordinea de zi.