Serviciul de presă

 • 28 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului îşi exprimă regretul şi întreaga compasiune şi transmite sincere condoleanţe familiei Gorincioi, în greaua încercare pricinuită de moartea subită a lui Gheorghe Gorincioi.

  Dispariţia sa prematură reprezintă o grea şi irecuperabilă pierdere pentru toţi cei care l-au cunoscut şi stimat pe regretatul Gheorghe Gorincioi.

 • 22 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 22 iulie 2015, în şedinţă publică. Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat mai multe chestiuni ce țin de activitatea distribuitorilor de servicii de programe. În urma controalelor activităţii în luna iulie 2015 a mai multor întreprinderi audiovizuale au fost constatate abateri de la legislaţia în vigoare.

 • 20 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 20 iulie 2015, în şedinţă publică. Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a desfăşurat Concursul de suplinire a două funcţii vacante de membru al Consiliului de Observatori al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”, anunţat prin Decizia CCA nr. 23/108 din 17 iunie 2015, pentru care urma să selecteze  3 candidaţi.

 • 16 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 16 iulie 2015, în şedinţă publică. Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat Caietul de sarcini al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” pentru anul 2015. Membrii CCA au adresat mai multe întrebări cu privire la derularea reformelor și la măsurile întreprinse pentru înlăturarea deficienţelor depistate în raportul Curţii de Conturi privind gestionarea fondurilor publice în cadrul Companiei „Teleradio-Moldova”.

 • 14 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 14 iulie 2015, în şedinţă publică. Preocupată de necesitatea de a dezvolta piaţa audiovizuală şi de a stimula producţia audiovizuală autohtonă, instituţia publică autonomă în domeniul audiovizualului a făcut bilanţul Concursului de selectare a proiectelor de programe audiovizuale care abordează subiecte şi probleme de interes public, a căror producere va fi susţinută financiar din sursele Fondului de susţinere a radiodifuzorilor, pentru 2015, desfăşurat în perioada 15-30 iunie 2015, anunțat prin Decizia nr. 20/102 din 05 iunie 2015.

 • 10 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 10 iulie, în şedinţă publică. Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat şi aprobat Raportul general de monitorizare a principalelor buletine informative ale posturilor de televiziune „Moldova-1”, „Prime”, ”Canal 3”, „Canal 2”, „Publika TV”, „TV 7”, ”Accent TV”, „PRO TV CHIŞINĂU”, „Jurnal TV”, ”N 4”, ”Realitatea TV”, ”Ren Moldova” şi ”RTR Moldova” la capitolul respectării Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile locale generale din 14 iunie 2015 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova, turul I (09 mai – 14 iunie 2015) şi turul II (16 - 28 iunie 2015).

 • 7 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului anunţă că la 06 iulie 2015 a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru suplinirea a două funcţii vacante de membru al Consiliului de Observatori al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”.

  La concurs s-au înscris 14 candidaţi:

 • 3 Iulie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 3 iulie, în şedinţă publică. Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a examinat mai multe chestiuni ce țin nemijlocit de activitatea distribuitorilor de servicii de programe.

 • 3 Iulie

  La 01 iulie curent, SC „Dogan Media International” SA, Bucureşti, România, a informat Consiliul Coordonator au Audiovizualului despre posibilitatea retransmisiei pe teritoriul Republicii Moldova a programelor postului „Kanal D”.

  Informații detaliate găsiți în scrisoarea alăturată.

 • 2 Iulie

  La 17 iunie curent, un grup de producători  muzicali, asociații obștești cu profil cultural și case de producție muzicală au informat Consiliul Coordonator au Audiovizualului despre crearea Ghişeului Electronic Unic „Fabrica de Hituri”, menit să faciliteze accesul radiodifuzorilor din Republica Moldova la noile producţii muzicale autohtone (audio/video).

  Informații detaliate despre respectivul proiect găsiți în scrisoarea alăturată.