Serviciul de presă

 • 30 Aprilie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 30 aprilie, în şedinţă publică.

  Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a aprobat 69 de declaraţii privind reflectarea campaniei electorale la alegerile locale generale din 14 iunie 2015 de către instituţiile audiovizualului din Republica Moldova, dintre care: 28 de posturi de radio şi 41 de posturi de televiziune.

 • 30 Aprilie

  În contextul împlinirii a 57 de ani de la fondare, Consiliul Coordonator al Audiovizualului adresează sincere felicitări şi urări de bine Postului public de televiziune Moldova 1. 

  De-a lungul anilor, Moldova 1 este una dintre cele mai importante surse de informare din Republica Moldova, care se află în serviciul cetăţenilor pentru a le oferi informaţii obiective, echidistante şi pluraliste despre realităţile vieţii social-politice şi culturale din ţară şi de peste hotare.

 • 29 Aprilie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 29 aprilie, în şedinţă publică.

  Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a prelungit de drept licenţele de emisie ale mai multor radiodifuzori: “Studio-L” S.R.L. pentru postul de televiziune “Studio-L”, al cărui serviciu de programe urmează a fi difuzat pe canalul TV 35 – Căuşeni;  “Pro Media” S.R.L. pentru postul de televiziune “MEDIA TV” şi postul de radio “Radio Media”, ale căror servicii de programe urmează a fi difuzate pe canalul TV 43 – Cimişlia şi, respectiv, 104,4 MHz – Cimişlia; şi “LV-TOPAL” S.R.L. pentru postul de televiziune “BAS TV”, al cărui serviciu de programe urmează a fi difuzat pe canalul TV 26 – Basarabeasca.

 • 28 Aprilie

  Astăzi, 28 aprilie, Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit în şedinţă publică.

  În cadrul şedinţei, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a desfăşurat Concursul de suplinire a două funcţii vacante de membru al Consiliului de Observatori al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”, anunţat prin Decizia CCA 5/30 din 17 martie 2015, publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 74-77 din 27 martie.

 • 23 Aprilie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 23 aprilie, în şedinţă publică.

  Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a eliberat două licenţe de emisie pentru posturile de televiziune „Impuls TV” şi „ITV”, care vor fi retransmise prin reţelele de cablu din ţară.

 • 21 Aprilie

  Comisia Electorală Centrală a aprobat, prin Hotărîrea nr. 3266 din 17 aprilie 2015, Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile locale generale din 14 iunie 2015 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova.

  Astfel, fiecare radiodifuzor care va reflecta campania electorală va depune la Consiliul Coordonator al Audiovizualului, pînă la 24 aprilie 2015 inclusiv, o declaraţie privind politica editorială pentru campania electorală.

 • 16 Aprilie

  În contextul intrării în vigoare, la 14 aprilie 2015, a modificărilor operate la Codul electoral, radiodifuzorii aflaţi sub jurisdicţia Republicii Moldova sunt obligaţi, la începutul perioadei electorale, să facă publice condiţiile în care vor oferi spaţiu publicitar (inclusiv preţul/minut), alte informaţii despre condiţiile de programare a timpilor de antenă contra plată, preţul/minut al acestora, dar şi alte servicii conexe oferite concurenţilor electorali.

 • 15 Aprilie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului anunţă că la 14 aprilie 2015 a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru suplinirea a două funcţii vacante de membru al Consiliului de Observatori al Instituţiei Publice Naţionale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova”.

  La concurs s-au înscris 6 persoane: Arhip Cibotaru, Grigore Ciorici, Denis Iachimovschi, Iurie Ispas, Vitalie Tabunşcic şi Marina Ţurcan.

 • 9 Aprilie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 9 aprilie, în şedinţă publică.

  Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a adoptat, în conformitate cu prevederile art. 40 lit. c) din Codul audiovizualului, Concepţia privind reflectarea campaniei electorale la alegerile locale generale din 14 iunie 2015 de către radiodifuzorii  din Republica Moldova.

 • 3 Aprilie

  Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 3 aprilie 2015, în şedinţă publică.

  CCA şi-a expus poziţia asupra iniţiativei legislative de amendare a Codului audiovizualului. În acest sens, Consiliul a punctat două aspecte: primul ţine de felul în care a fost propus acest proiect de operare a modificărilor la Codul audiovizualului şi al doilea vizează conţinutul acestor modificări.